HALMSTAD

Jag har V75 statistik för hela 2000 talet. Unikt för jokeranvändare och statistiknördar. Du hittat specifikt för varje bana under "knapparna". V75 sammanställt för varje år under årtalen. Du hittar även topplistor och bottenlistor. Mycket mera statistik kommer komma med tiden.

v75 statistik HALMSTAD

startspår / Avdelning

utdelningar

Halmstadtravet är banan som har det goda ryktet att vara en av sveriges bästa banor, när det kommer till skicket på bankroppen. Det kan man tackla banskötaren Håkan Johansson för. Det är nämligen mannen som styr och ställer när det gäller banunderlaget och han gör det med bravur. Till hjälp har han ingen mindre än sin bror Jörgen och Halmstadtravet bör vara rädda om denna duo.

Travbanan är en 1 000 meters bana. Halmstadtravet är mäktiga 27 meter bred vid 2 140 meter starten (publikrakan) och vid starten av 1640 meter loppen så mäter bredden 25 meter. Doseringen i kurvorna är 18% och upploppet mäter 199 meter vilket är en bit över medel sett till landets travbanor. Man använder sig av en vinklad startvinge som har som uppgift att ge fördel till hästar långt ut på vingen (spår 6,7,8)

I juli är det dags för Sprintermästaren varje år. Ett fyraåringslopp för travhästar med kvalheat samma dag. Sprintermästaren ses som en av de största travtävlingarna i Sverige. Halmstad travbana är belägen i östra Halmstad.

startspår

spårsumma

Uncle Lasse
Trixton
D`One