HAGMYREN

Jag har V75 statistik för hela 2000 talet. Unikt för jokeranvändare och statistiknördar. Du hittat specifikt för varje bana under "knapparna". V75 sammanställt för varje år under årtalen. Du hittar även topplistor och bottenlistor. Mycket mera statistik kommer komma med tiden.

v75 statistik HAGMYREN

startspår / Avdelning

utdelningar

Hagmyren travbana invigdes redan 1957 och är en av landets Norrlandsbanor. Travbanan är belägen utanför Hudiksvall i Hälsingland och det är här som kallblodskungen Jan-Olov Persson har sin hemvist. Hagmyren är likt de flesta av landets travbanor en så kallad 1 000 meter bana och något som man ska ha med i beräkningen när travet körs här är att Hagmyren har ett av Sveriges kortaste upplopp vilket mäter korta 161 meter. Ett kort upplopp som detta borgar för hästarna i den främre träffen då det är svårt att ta något på täthästarna över det korta upploppet, många vinnare kommer således från låga startnummer samt hästar som tål att sändas fram mitt i loppet och tugga i dödens.
Banbredden på Hagmyrentravet uppgår till 21,5 meter vid publiksidan (2 140 meter) och vid starten av 1 640 meter (bortre långsidan) så är banan något bredare, 22 meter rakt över. Här använder man sig av en rak startbilsvinge vilket inte lämnar någon fördel till hästarna längst ut. Det finns inte någon stallbacksväxel för tröga hästar att ta del av här då upploppet ligger vid ingångskurvan till upploppet på bortrelångsidan så istället kan det orsaka att hästar som längtar hem bryter ut och tappar aktionen snarare än att de ökar farten.

startspår

spårsumma

Uncle Lasse
Trixton
D`One