elitloppet 2003

Här försöker jag skriva lite om alla Elitlopp från 1978 och framåt.
1952 till 1977 har jag bara laddat upp videos. nästan alla redigerade av mig själv.
Även dom flesta från 1978 och framåt.

ELITLOPPET på huvudstads banan Solvalla, är årets höjdpunkt och måste upplevas på plats.

nu har stefan bara en pojkdröm kvar

Härligt Elitlopp!

Nu har Stefan bara en pojkdröm kvar
Allt stämde. Stefan Hultman körde "sitt Elitlopp" redan på presskonferensen förra tisdagen. - Victory Tilly och Scarlet Knight vinner varsitt försök. Det innebär bra spår för de två och därmed garanterat hårt tempo i finalen. Det är vår chans att vinna Elitloppet, sa Stefan.
Precis så blev det.

Det stämde perfekt. Vi pratade lite taktikval innan och rygg på Victory Tilly var önskeresan. Sedan krävdes det ju tur också, sa Stefan. Nu är det ju så när Örjan Kihlström kör att det ofta uppenbarar sig luckor precis i rätt ögonblick.

- Den kom till och med tidigare än vad jag hade vågat hoppas på, menade Örjan. När upploppsrakan närmade sig hade Örjan koll.
- Jag tyckte både Victory Tilly och Scarlet Knight började se plågade ut. From Above kändes kanonfin och jag hade inte ens dragit tussarna, förklarade Örjan.

jobba örjan!

Nere på stallbacken stod Stefan Hultman och skrek: Jobba, Örjan, jobba, Örjan!
och jobbade gjorde Örjan, Han är känd för att sitta still. I den här finishkörning arbetade Örjan med hela kroppen. From Above gjorde det samma och när segern var säkrad flög Örjans körspö all världens väg.

Vi har aldrig sett Örjan Kihlström så här glad.
- Som liten grabb stod jag på E-läktaren och beundrade alla fina hästar och drömde. Nu står jag här själv och det är tack vare Stefan som gjort den här hästen till vad han är idag, sa Örjan. Sedan fällde båda två glädjetårar och det såg fuktigt ut i mer än en ögonvrå bland de drygt 30 000 på läktarna.

Stefan Hultman har pratat om ungdomsdrömmar han haft. Kriteriet, Derbyt, StoChampionatet. Elitloppet... Finns det någon dröm kvar?
- Ja, Prix d'Amerique och det är dit vi siktar nu med From Above. Klart han skall gå fler lopp innan dess men allt härifrån och till dess bygger på att han skall vara på topp när det är dags på Vincennes.

stenhårt tempo

Victory Tilly och Scarlet Knight öppnade första rundan på 1.09,6. Bakom den duon gav Örjan Kihlström From Above ett perfekt lopp och över upploppet var han skoningslös.

Varför är From Above så bra? Frågan har ställts vid åtskilliga tillfällen tidigare. Stefan Hultman har svarat ungefär likadant varje gång.

- Därför att han är så himla bra på så mycket. Han är allround helt enkelt. Han grejar långlopp och sprinterlopp. Han är startsnabb, han fungerar i ledning och bakifrån och han har en fantastiskt inställning till sitt jobb.

resultat

Elitloppet, final 2003 - 1609 auto

1 From Above - Örjan Kihlström 10,1
(Hingst 4 år e. Zoot Suit-A Gift From Heaven)

2 Victory Tilly, SH Johansson 10,2 (22)
3 Scarlet Knight, (US) S Melander 10,2 (23)
4 Abano As* (DE), J Verbeeck 10,2 (391)
5 Revenue, L Kolgjini 11,1 (300)
0 Gidde Palema, Å Svanstedt 11,2ag (55)
d Fräkke Frederik* (DK), P Kjaersgaard 7ag (576)
d Freiherr As* (DE), T Panschow uag (2354)

Förstapris: 2.000.000 kr. Odds: 9,44 Plats: 1,45-1,17-1,17.