ESKILSTUNA

Jag har V75 statistik för hela 2000 talet. Unikt för jokeranvändare och statistiknördar. Du hittat specifikt för varje bana under "knapparna". V75 sammanställt för varje år under årtalen. Du hittar även topplistor och bottenlistor. Mycket mera statistik kommer komma med tiden.

v75 statistik ESKILSTUNA

startspår / Avdelning

utdelningar

Eskilstuna Travbana eller Sundbyholmstravet som banan faktiskt heter är en travbana i Mellansverige är en 1 000 meters bana, likt de flesta av våra travbanor i landet. Banbredden skiljer sig marginellet beroende på var starten avgår, vid 2 140 (publikrakan) är banbredden 21 meter och vid 1 640 är (bortre långsidan) mäter bredden 21,6 meter. Dosering i kurvorna uppgår till 17% och radien i kurvorna är 90 grader.
Upploppets längd 182 m vilket är något under genomsnittet. Vid bilstart så använder man sig av en startbil med rak startvinge vilken inte lämnar någon fördel till hästarna längst ut på vingen. Värt att nämna är att spår med lågt startnummer anses vara missgynnat vid autostart då bilen släpper fältet strax efter kurvan, problemet anses vara som störst på publiksidan (2140 starten). Stallbacks utfarten ligger efter mål på Eskilstuna travbana vilket gynnar hästar som har lite hemlängtan och som tänker mer på att komma hem till stallet än att faktiskt vinna loppet.

startspår

spårsumma

Uncle Lasse
Trixton
D`One