MANTORP

Jag har V75 statistik för hela 2000 talet. Unikt för jokeranvändare och statistiknördar. Du hittat specifikt för varje bana under "knapparna". V75 sammanställt för varje år under årtalen. Du hittar även topplistor och bottenlistor. Mycket mera statistik kommer komma med tiden.

v75 statistik MANTORP

startspår / Avdelning

utdelningar

Mantorptravet öppnades under midsommarhelgen en dag i juni 1965, Travbanan är en oval som mäter 1 000 meter runt om och banbredden uppgår till fina 23,6 meter på bortre långsidan (1 640 meter) samt 23,4 meter vid publiksidan (2 140 meter).
Upploppet mäter 177 meter.
I och med den breda banan så finns det gott om plats för springspåren att vända vid båda starterna och hästarna härifrån kan gynnas mer än på andra banor. Vid bilstart använder man sig av en rak vinge vilket inte lämnar någon fördel till hästarna längst ut på vingen (7,8). På Mantorptravet ligger stallbacksutfarten vid ingången av sista sväng så det finns inte någon extra växel här att nyttja för hästar som är lite tröga på slutet och som längtar hem. I dag är Mantorptravet en viktig del i Östergötlands sportutbud – var man onekligen verkar ha ett brinnande hjärta för det här med hästkrafter. Ett lite längre stenkast från travbanan hittar en av Sveriges största banracingbanor, Mantorp Park var man dock tävlar med bilar istället för hästar.

startspår

spårsumma

Uncle Lasse
Trixton
D`One