ROMME

Jag har V75 statistik för hela 2000 talet. Unikt för jokeranvändare och statistiknördar. Du hittat specifikt för varje bana under "knapparna". V75 sammanställt för varje år under årtalen. Du hittar även topplistor och bottenlistor. Mycket mera statistik kommer komma med tiden.

v75 statistik ROMME

startspår / Avdelning

utdelningar

Romme Travbana är en del av Dalatravet. Travbanan mäter 1000 meter. Banbredden upp går till 21 metervid båda starterna – 1640 meter (bortre långsidan) och 2140 meter (publiksidan).
Upploppet är utslagsgivande och mäter härliga 205 meter vilket är en bit över medel sett till våra svenska travbanor. Man ska ha med sig att hästar från kön kommer att bjudas in över det långa upploppet. Vad som också är intressant är att man på banan erbjuder en vinklad vinge på startbilen vilket lämnar lite fördel för hästarna längst ut (6,7,8) men man ska inte övervärdera detta på något vis då det fortfarande är bättre med ett spår längre ned i banan. Man bör också notera att stallbacksutfarten ligger efter mål (bakom svängen) och detta kan ge ytterligare en liten växel till hästar som är tröga och som möjligen längtar hem en aning. Risken för att hästarna ska bryta ut under sista varvet för att de tror att de är påväg hem är med andra ord minimal.

startspår

spårsumma

Uncle Lasse
Trixton
D`One