KALMAR

Jag har V75 statistik för hela 2000 talet. Unikt för jokeranvändare och statistiknördar. Du hittat specifikt för varje bana under "knapparna". V75 sammanställt för varje år under årtalen. Du hittar även topplistor och bottenlistor. Mycket mera statistik kommer komma med tiden.

v75 statistik KALMAR

startspår / Avdelning

utdelningar

Kalmartravet är 1 000 meter. Upploppet är ett av landets längre och mäter 207 meter vilket verkligen bjuder in hästar från kön när det börjar dra ihop sig till slutskedet av loppet.
Banbredden uppgår till fina 26 meter vid starten på bortre långsidan (1 640 meter) och 25,5 meter vid publiksidan (2 140 meter). Detta är över medel och bara Halmstad kan stoltsera med en bredare travabana. Den fina bredden ger gott om plats vid voltstart och hästarna från springspår (6,7) får gott om plats och brukar få en fördel av den härliga spännvidden.
På Kalmartravet använder man sig av en rak startbilsvinge vid autostart vilket inte ger någon fördel till hästar längst ut på vingen vid starten. Det finns dock en extra växel för lite tröga hästar när det drar ihop sig för upplopp då stallbacksutfarten ligger efter mål och detta kan motivera hästar som är lite halvtröga att springa hem, vilket bara är ett plus då utfarten ligger efter målgång.

startspår

spårsumma

Uncle Lasse
Trixton
D`One