LINDESBERG

Jag har V75 statistik för hela 2000 talet. Unikt för jokeranvändare och statistiknördar. Du hittat specifikt för varje bana under "knapparna". V75 sammanställt för varje år under årtalen. Du hittar även topplistor och bottenlistor. Mycket mera statistik kommer komma med tiden.

v75 statistik LINDESBERG

startspår / Avdelning

utdelningar

Travbanan i Lindesberg som ligger i Västmanland går under namnet Fornaboda. Travbanan är en 1000 meters bana och har ett upplopp som mäter fina 192 meter vilket är en bit över medel sett till landets travbanor. Fornabodatravet ligger 4 km norr om Lindesberg som i sin tur ligger cirka 4 mil norr om Örebro. Banbredden på Lindesbergs travbana är inte något att skylta med till det bättre. Starten på bortre långsidan (1 640 meter) mäter smala 19,7 meter och på publiksidan (2 140 meter) så mäter banan 20 meter blankt rakt över vilket dock är normalt för våra mindre travbanor i landet. Den smala banvallen gör att springspåren vid båda starterna är något missgynnade då de får mindre med utrymme när de ska runda starthästarna än på större banor där de kan få större utrymme.
Stallbacken ligger belägen vid utgången av sistasväng vilket gör att mindre rutinerade hästar kan få för sig att bryta ut och springa hem snarare än att gå för fullt mot mål vilket man ska ta med sig när det körs trav på denna oval i mittsverige. Man använder sig av en rak startbilsvinge vid start med bil (autostart) vilket medför att alla hästar står på rad bakom bilen vilket är missgynnande för hästarna 7,8 som på vissa banor får en liten fördel där man använder vinklad vinge. På sommaren då tävlingarna körs här tar man med sig picknick korgen och slår sig ner i "gräsbacken" framför målrakan. En idyll i sommarsverige.

startspår

spårsumma

Uncle Lasse
Trixton
D`One