ÅRJÄNG

Jag har V75 statistik för hela 2000 talet. Unikt för jokeranvändare och statistiknördar. Du hittat specifikt för varje bana under "knapparna". V75 sammanställt för varje år under årtalen. Du hittar även topplistor och bottenlistor. Mycket mera statistik kommer komma med tiden.

v75 statistik ÅRJÄNG

startspår / Avdelning

utdelningar

Årjäng Travbana är en av Sveriges sommarbanor och här kommer man travet nära inpå, allt känns på riktigt när man besöker en sommarbana i Sverige tillskillnad från våra större arenor. Årjängs travbana benämns allt som oftast som Årjängstravet och här kör man trav året om men V75 som är flaggskeppet bland ATG:s spel arrangeras bara här sporadiskt någon enstaka gång under sommaren om banan tilldelas äran att ta emot V75-cirkusen under året.
Travbanan är en oval som mäter 1 000 meter runt om likt de flesta av våra travbanor i landet. Upploppet är ett av landets längre och noteras till 205 meter vilket bjuder in hästarna till kamp som kommer bakifrån då det finns gott om metrar att hämta in på konkurrenterna som sitter i främre träffen över upploppet. Banbredden är något smalare än våra större banor och vid publiksidan (2 140 meter) så mäter banan endast 19 meter rakt över banvallen. På bortre långsidan vid starten av 1 640 meter så är banan något bredare och spänner där över 20 meter blankt. När loppen avgår med bilstart används en startbil med rak vinge vilket innebär fördel för hästarna med låga startspår då de lättare tar sig till ledning.
Årjängstravet har även en extra växel att bjuda hästar som är lite halvtröga hem då stallbacksutfarten ligger efter målgång vilket gör att hästar som är småtröga, omotiverade och orutinerade får en liten extra skjuts då de tror att de ska hem till stallet snarare än att springa i mål. Här på Årjäng så blir detta en extra växel då ”springa hem” är av samma betydelse som att springa i mål.
Årjängstravet ligger beläget vid E18 strax öster om den charmiga tätorten Årjäng föga förvånande som i sin tur återfinns mellan Karlstad och Oslo.

startspår

spårsumma

Uncle Lasse
Trixton
D`One