ÅMÅL

Jag har V75 statistik för hela 2000 talet. Unikt för jokeranvändare och statistiknördar. Du hittat specifikt för varje bana under "knapparna". V75 sammanställt för varje år under årtalen. Du hittar även topplistor och bottenlistor. Mycket mera statistik kommer komma med tiden.

v75 statistik ÅMÅL

startspår / Avdelning

utdelningar

Åmåls travbana som allt som oftast benämns som Åmålstravet heter egentligen Arena Åmålstravet och är en av Sveriges många travbanor men till skillnad från våra vanligaste ovaler så mäter banan korta 800 meter vilket gör det till en av landets minsta travbanor. I och med den korta bankroppen så är kurvorna skarpare och det är kortare långsidor att avancera framåt på vilket gör det svårare för hästar med dåliga spår (långt bak) att komma in i loppet på ett ärligt vis. Upploppet mäter korta 105 meter och täthästarna har ofta fördel av din framskjutna placering när det ska göras upp över det korta upploppet då köhästarna ska ut i spåren och när väl de har fått upp farten så är täthästarna redan i mål.
Dödspositionen utvändigt ledaren är ofta en position man försöker att undvika till varje pris men på Åmål är det inte alls så tokigt att sitta där då man är med i matchen när allt ska göra upp. Travbanan är belägen i Åmål i sköna Dalsland.

startspår

spårsumma

Uncle Lasse
Trixton
D`One