RÄTTVIK

Jag har V75 statistik för hela 2000 talet. Unikt för jokeranvändare och statistiknördar. Du hittat specifikt för varje bana under "knapparna". V75 sammanställt för varje år under årtalen. Du hittar även topplistor och bottenlistor. Mycket mera statistik kommer komma med tiden.

v75 statistik RÄTTVIK

startspår / Avdelning

utdelningar

Rättviks Travbana är en del av Dalatravet.
Travbanan är en oval som mäter 1000 meter runt om likt de flesta av våra travbanor i landet. Upploppet mäter här 187 meter vilket är någonstans kring medel och banbredden uppgår till 20 meter vid båda starterna vilket även det är normalt för våra svenska banor, varken mer eller mindre. Notera att man på startbilen vid autostart använder sig av en vinklad vinge vilket ska ge en liten fördel till hästarna längst ut (7,8). Stallbacksutfarten ligger på motsatt sida om starten ute på långsidan så någon extraväxel för tröga hästar som längtar hem finns inte att tillgå här vad gäller utfarten till stallbacken.
I dagsläget arrangerar Rättvik midsommartravet, V75 och måndagstravet under sommaren är de stora dragplåsterna med gott om folk på travbanan. Rättviks i särklass största reklampelare är dock alltjämt den mytomspunna sagan, Ego Boy. Hästen som med Ingemar Olofsson medverkade till att Elitloppet är dagens folkfest med sin legendariska vinst i skiljehit 1973. Nu 40 år efter bragden 1973, den där dagen på Solvalla så vilar Ego Boy under vinnarcirkeln i Rättvik där han ligger begraven. Ego Boy hedras årligen i vårt Gulddivisionslopp under V75-dagen, Ego Boys Minne.

startspår

spårsumma

Uncle Lasse
Trixton
D`One