JÄGERSRO

Jag har V75 statistik för hela 2000 talet. Unikt för jokeranvändare och statistiknördar. Du hittat specifikt för varje bana under "knapparna". V75 sammanställt för varje år under årtalen. Du hittar även topplistor och bottenlistor. Mycket mera statistik kommer komma med tiden.

v75 statistik JÄGERSRO

startspår / Avdelning

utdelningar

Jägersro Travbana är en av Sveriges största anläggningar för trav och galopphästar, travbanan är landets södra utpost när det kommer till travanläggningar. Travbanans mest unika egenskaper som stricker ut är att ovalen är känd för sitt lösa underlag samt upploppet som sägs luta i en nerförsbacke. Travbanan är belägen i stadsdelen Husie och grundades redan 1907, banan stoltserar med att vara Sveriges äldsta stationära tävlingsbana för hästsport.
Travbanan arrangerar flera nämnvärda travtävlingar årligen och för att nämna några så listar vi ett par som nu följer. Svenskt Travderby körs första söndagen i september varje år, det klassiska och mest prestigefyllda lopp en fyraårig svenskfödd travhäst kan vinna. En Derbyvinnare är för alltid inskriven i historieböckerna. Kretsen kring vinnaren äras med den lejongula Derbykavajen som är känd inom travkretsen.
Publikmässigt är Hugo Åbergs Memorial det största travloppet på Jägersro som alltid körs sista tisdagen i juli. Till denna tävling kommer travsportens världselit och uppemot 20.000 åskådare samlas på Jägersro denna underbara högsommarkväll. Utöver detta arrangerar man också Svensk uppfödningslöpning som är det mest prestigefyllda loppet för tvååriga travhästar i Sverige som avgörs i slutet av november på Jägersro.
Det är på Jägersrotravet som landets kanske mest färgstarkta travprofil Lutfi Kolgjini huserar som är den som syns och hörs mest i media när det gäller till att tycka till och stå för sina åsikter. Banan är en 1000 meters bana, och Upploppet mäter 190 meter. Bredd 1 640 meter: 23,0 meter.
Bredd 2 140 meter: 23,0 meter. Vinklad startbilsvinge.

startspår

spårsumma

Uncle Lasse
Trixton
D`One