BOLLNÄS

Jag har V75 statistik för hela 2000 talet. Unikt för jokeranvändare och statistiknördar. Du hittat specifikt för varje bana under "knapparna". V75 sammanställt för varje år under årtalen. Du hittar även topplistor och bottenlistor. Mycket mera statistik kommer komma med tiden.

v75 statistik BOLLNÄS

startspår / Avdelning

utdelningar

Bollnästravets travbana mäter 1 000 meter i omkrets. Banan har ett upploppet som sträcker sig över hela 207 meter vilket är något längre än genomsnittet för våra travbanor i Sverige.
Banbredden på Bollnästravet uppgår till 20,8 meter på bortre långsidan vid starten för 1 640 meter och vid starten för 2 140 meter (publiksidan) så mäter banan 20,9 meter rakt över. På Bollnäs travbana har man en rak vinge på startbilen när loppen startas med startbil. Detta lämnar ingen fördel till hästar längre ut och spår-7 och spår-8 får ses som sämre än övriga på start.

Stallbacken hittar vi på motsatt sida från målgången och publiksidan så i och med detta så kan det inte driva hästarna att ta i lite extra för de som längtar hem. Travbanan ligger belägen ca 3 kilometer från Bollnäs centrum utmed riksväg 50 i riktning mot Edsbyn.

startspår

spårsumma

Uncle Lasse
Trixton
D`One