ÖSTERSUND

Jag har V75 statistik för hela 2000 talet. Unikt för jokeranvändare och statistiknördar. Du hittat specifikt för varje bana under "knapparna". V75 sammanställt för varje år under årtalen. Du hittar även topplistor och bottenlistor. Mycket mera statistik kommer komma med tiden.

v75 statistik ÖSTERSUND

startspår / Avdelning

utdelningar

Östersunds travbana tillhör den absolut vanligaste sorten av travbanor i landet och mäter med andra ord 1000 meter i omkrets. Banan har dock ett fantastiskt och näst intill magiskt upplopp som strecker sig över härliga 218 meter. Längden på upploppet gör det till landets näst längsta och detta är såklart utslagsgivande då det verkligen bjuder in köhästarna i slutskedet av loppet. Bredden på banvallen uppgår till 21,2 meter vid starten av 2 140 meter (publiksidan) och är något smalare på bortre lånsidan vid starten av 1 640 meter där bredden mäter 20,2 meter.
På Östersunds travbana använder man sig av en rak startbilsvinge vilket inte lämnar någon fördel till hästarna längst ut på vingen så vid autostart på Östersund så är spåren längst ut lika missgynnade som på våra flesta banor i landet. Det finns inte heller någon stallbacksväxel att tillgå för hästar som är lite tröga och som hellre springer hem än tävlar på banan då stallbacksutfarten ligger i sista sväng. Detta kan istället upplevas som negativt om hästen man kör tror att den är på väg hem då hästen kan bryta ut i sista sväng snarare än att gå för fullt mot mållinjen.
Östersund travbana anordnar årligen Jämtlands Stora Pris vilket alltid sammanfaller med att banan arrangerar V75-tävlingar – detta är en av de största tävlingarna som vi har i landet och är startskottet på den så kallade Norrlands-turnén efter Elitloppet när våra svenska stjärnor jagar fina prispengar i norra delen av landet i Juni. Bland vinnarna i den prestigefyllda tävling hittar vi namn som Victory Tilly och Zoogin vilket är två av landets mest folkkära hästar. Östersundstravet beläget i Östersund. Travbanan ligger dock inte i Centrum utan man får ta sig ut till företagsstaden Odenskog som ligger ca 5 km från centrum.

Kollar man i statistiken på V75 över hela 2000 talet, på Östersund. Så ser man att det är här det skräller minst. Det har varit 1 omgång varje år sen år 2000. Så totalt 17 gånger fram till årets drabbning. Högsta udelningen är på
207 751 kr, och det var 2005. Endast 4 gånger har det givit över 100 000 kr.
Ett totalt snitt på 50 660 kr.

startspår

spårsumma

Uncle Lasse
Trixton
D`One