Egna tidigare hästar

Äga häst är en speciell känsla, och få fram den där hästen som skänker både glädje och går runt med vinst är få förunnat. Själv har jag "bara" varit delägare på mina hästar.
Jag har några gamla videor på några av mina tidigare hästar som jag lägger upp här.

zanzara och wirus p.

Här är några lopp med mina tidigare hästar WIRUS P och ZANZARA som jag var delägare i, hos stall Hans Karlsson i Örebro.
 
ZANZARA vann Personias lopp på Solvalla 1996 med 75 000 i första pris i sItt livs 5:e lopp. Hon valdes till kvällens häst i Expressen den dagen. Hon hade väldig fint driv i steget, mer eller mindre flög fram över banan trots sina 1,48 meters mankhöjd.
 
Tyvärr kantades hennes karriär av en skada. Hela 4 och 5-års säsongen blev spolierad.
 
Hon var jätte nära att kvala in till travoaks med 800 000 kr i 1:a pris. Spelad till en av favoriterna spurtade in som 3:a! 2 gick till final.
 
Sedan var hon favorit i ett Breeders kval på Bergsåker i en ruggigt tjock dimma! ZANZARA blev stekhet efter 3 omstarter bakom bilen (rekord?) och var sen dålig i loppet och slutade oplacerad. Hon stod inte att känna igen och någonting var fel. Efter det loppet var hon borta jättelänge från rampljuset.
 
WIRUS P var också rätt bra. Vann bla. ett V65 lopp med Örjan i jollen. Tyvärr slutade det men en efterhängsen skada där med, som det ofta gör med många travhästar.

Jag var även med på (hoppade av) ZANZARA´s och PINE CHIP´s avkomma ZAN CHIP som inte kom till start.
 
Sen har jag varit med på några till utan större framgångar.

 

wirus p. 050114 på åby

wirus p. 050101 på örebro

zanzara. personias lopp 1996

Uncle Lasse
Trixton
D`One