Kingenranken V86

Kingenranken är en rank som grundar sig på ett flertal parametrar. Så som form, inbördes möten, kuskform, grundlig statistik, vilket mostånd man mött/möter, spårstatistik v75, spårstatistik aktuell v75 bana, hur man står inne i klassen, samt  ett flertal parametrar till. Ju högre "index" ju bättre chans har kingenettan i loppet enligt "kingenranken" Jag och kingenranken är inte alltid överens. Men som oftast får jag stryk av ranken.

Jägersro/Solvalla. kl 20,30

V75kungen säljer sina andelar till Onsdagens V86
Direkten City Torget
Kingenranken 501 kr,  8 andelar här

 

Jägersro/Solvalla 17 mars
20 Miljoners jackpott!
 

Hall of fame för travhästar

Det finns travhästar, förare och tränare som man minns lite mer än andra. Dessa har på något sätt varit med och format travsporten i Sverige och i Norden till vad den är i dag. Det finns tränare som man minns för att de har varit karismatiska och för att de har tagit fram enastående hästar och förare som har tänjt på gränserna och tagit eliten till en ny nivå. Sedan finns det hästar som har sprungit fortare och längre än någon annan och Sverige kan stoltsera med att ligga bakom några av historiens bästa travhästar.

Vad många kanske inte vet är att det finns ett Hall of Fame för travhästar som har haft stor betydelse för nordiskt trav. Sedan drygt 10 år tillbaka har Svenska Hästsportjournalisters Klubb, Norske Travjournalisters Klubb och Nordisk Travmuseet röstat fram travhästarna vars prestationer är värda att minnas, varav två av de stora stjärnorna är:

Ina scott (1995-2013)

Stoet Ina Scot vara bara född att tävla. Hon vann hela 31 lopp i rad mellan 1992 och 1993 och tog både Sverige och resten av traveuropa med storm. Hon vann flera storlopp, däribland Drottning Silvias Pokal och Europaderbyt, men det är segersviten vid Prix d’Amérique 1995 som hon i dagsläget är mest ihågkommen för. Trots en tuff säsong med få vinster hade hon redan vid starten av loppet skrivit historia. Hon kördes nämligen av Helen A Johansson, som i och med det blev den första kvinnan att starta i loppet – och ännu mer att vinna loppet! Duon vann med ett hästhuvud framför motståndarna och för första gången lämnade man samtliga kommentatorer knäpptysta. De franska kommentatorerna var de första att ens våga yttra orden att ”Madame HA Johansson” hade vunnit. Tyvärr slutade livet inte lika bra som det börjat, och Scot fick avlivas 2013.

Victory Tilly (1995-)

Stig H Johansson kunde göra under med hästar, men med Victory Tilly, som föddes 1995, hade han ett samarbete som var något annat. Victory Tilly anses vara en av Sveriges mest framgångsrika travhästar. Under säsongen 2000 vann han både Åbys stora pris, Oslo Grand Prix och Elitloppet på Solvalla. Han är den häst som har sprungit hem mest prispengar med hela 37 miljoner svenska kronor och han blev den första svenska hästen att slå ett världsrekord när han travade 1 kilometer på 1.08,9 på banan The Meadows i USA. 

Svenskt Trav 2019

Svensk travsport stod inför en osäker marknad detta året. Den införda spellagen som började att gälla från 1 Januari 2019 gjorde vissa fundersamma över vad som skulle komma att ske. Konkurrensen på marknaden  öppnades upp för andra svenska spelsajter. Statens monopol försvann och därmed en stor del av finansieringen av trav- och hästsporten i Sverige. Det innebar också att det uppkom flera olika alternativ för vart man kan lägga bet online, med större valmöjlighet för spelaren.

Även om svårigheter uppstod så var ledarna bakom svenskt trav inte så oroade som man skulle kunna tänka sig. I och med en rättvisare konkurrens har alla aktörer kunna driva sina verksamheter på lika villkor, vilket även finansiärerna av travsporten kommer att göra. Det har fortsatt att komma fram framstående travhästar i Sverige, vilka kanske förr eller senare kommer nya att dyka upp i Hall of Fame inför 2020.

Startsidan

Läs om omgångens statistik på

veckans V75 bana.


 

Kontakt V75 kungen