FÄRJESTAD

Jag har V75 statistik för hela 2000 talet. Unikt för jokeranvändare och statistiknördar. Du hittat specifikt för varje bana under "knapparna". V75 sammanställt för varje år under årtalen. Du hittar även topplistor och bottenlistor. Mycket mera statistik kommer komma med tiden.

v75 statistik FÄRJESTAD

startspår / Avdelning

utdelningar

Färjestads travbana mäter 1 000 meter i omkrets likt majoriteten av våra svenska travbanor. Upploppet tillhör landets kortare och mäter 177 meter, banbredden tillhör även den landets mindre och vid starten på bortre långsidan (1 640 meter) så uppgår bredden till 21,1 meter och på publiksidan (2 140 meter) så mäter banan 20,4 meter rakt över.
På Färjestad använder man sig av en rak startbilsvinge vid autostart och i och med det så lämnas ingen fördel till hästar med startspår längre ut. Det finns inte heller någon stallbacksväxel för hästar som är lite småtröga och längtar hem då utfarten till stallbacken återfinns i ingången av sista sväng vilket istället kan få hästar att bryta ut och takta ur i tron om att de ska hem snarare än att gå för fullt sista biten.

Färjestadstravet spelar en viktig roll för den värmländska travsporten och står som värd för V75 flera gånger om året.

startspår

spårsumma

Uncle Lasse
Trixton
D`One